Manastirea Caraiman Busteni

Sfintirea Paraclistului din clopotnita manastirii a fost oficiata de catre Preafericitul Parinte Patriarh Daniel la data de 20 Iulie 2012.

Paraclisul are hramul Sf. Ilie(20 Iulie) si Schimbarea la Fata (6 August).
Biserica mare are hramul Inaltarea Sfintei Cruci (14 Septembrie).
Biserica mica, de lemn, are hramul Acoperamantul Maicii Domnului (1 Octombrie)

Manastirea Caraiman este situata la poalele muntilor Bucegi, strajuita de masivul Caraiman. Manastirea din Busteni a fost infiintata in 1998. La data de 29 Iunie 2000 a fost aprobata infiintarea Schitului Caraiman cu hramul Inaltarea Sfintei Cruci.

Biserica de lemn a fost construita intre anii 2000 – 2001, avand hramul Acoperamantul Maicii Domnului, fiind sfintita la data de 21 octombrie 2001. In aceeasi perioada au mai fost construite un Aghiazmatar si un corp de chilii.

Biserica mare, ce poarta hramul Inaltarea Sfintei Cruci a fost construita intre anii 2002 – 2007. Tot in aceasta perioada au fost construite clopotnita, trapeza si unul din corpurile arhondaricului.

In 2011 a fost finalizata constructia arhondaricului B (Horeb 1) si a arhondaricului A (Horeb 2)

Constructia Centrului Social Pastoral si a paraclisului din clopotnita manastirii au dost finalizate in anul 2012 si sfintite in acelasi an. Centrul Pastoral are o capacitate de 106 locuri in 44 canere cu 2 paturi, 6 camere cu un pat matrimonial si unul single, fiecare avand baie proprie. Sala de conferinte este dotata corespunzator cu flip-chart, video proiector, ecran de proiectie, sistem de sonorizare si acces la internet wifi. Tot in Centrul Social Pastoral sunt amenajate 2 sali de mese cu 140 de locuri si o sala de seminarii cu o capacitate de 50 de locuri.

Principalele acitivitati ale manastirii sunt legate de savarsirea sfintelor slujbe si de continuarea constructiei Manastirii.

//]]>