Casa Romano-Franceza Busteni

casa romano franceza busteni

Ideea de a infiinta Casa Romano-Franceza Busteni ii apartine primarului unui mic orasel francez, Moissy-Cramayel. La data de 25 august 1994 a fost semnata infratirea oraselor Busteni si Moissy-Cramayel. Cei ce au parafat aceasta infratire sunt primarul francez Jean-Jacques Fournier si cel roman, Emanoil Savin.

La doi ani dupa acest eveniment, la data de 1 Septembrie 1996 a avut loc inaugurarea Casei Romano-Franceze. Desi a fost construita cu ajutor financiar din partea francezilor, Casa Romano-Franceza se afla in proprietatea primariei Busteni.

Aici se afla sediul unei asociatii non profit numita „Prietenii casei Romano-Franceze”. De partea administrativa se ocupa un consiliu format atat din membrii romani cat si francezi. Organizatia are ca scop popularizarea culturii, limbii si obiceiurilor franceze in aceasta zona. Dupa cum era si firesc, francezii ne intorc serviciul  in zona orasului Moissy-Cramayel.

Cladirea care are un singur etaj nu gazduieste doar birouri. Aici puteti admira o colectie de peste 5000 de carti precum si cele mai importante reviste si ziare din Franta. Pe holul de la etaj sunt gazduite expozitii de fotografie sau pictura ale artistilor din localitate ce pot fi admirate de oricare dintre noi.

Casa Romano-Franceza este si locul unde se organizeaza o multime de evenimente in scopuri educative. Proiectiile de filme in limba franceza sunt preferatele localnicilor, dar in special ale elevilor de la scolile din Busteni. Maforitatea evenimentelor si a conferintelor au loc in sala de 40 de locuri din incinta cladirii.

Localizare Casa Romano-Franceza

In cazul in care aceasta locatie prezinta macar un minim interes pentru tine dar nu stii unde sa mergi, te ajutam noi.

Acest obiectiv turistic e situat pe partea dreapta a DN 1 daca vii din Bucuresti. Gasesti Casa romano-Franceza la aproximativ 300 de m dupa ce ati trecut de primaria Busteni.

Cei ce vin din directia Predeal pot vedea aceasta casa pe partea stanga a DN 1, dupa Gara Busteni, la aproximativ 100 m.

//]]>